Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home3/sarasmartsecurit/comunasadova.ro/admin/module/config.php on line 13
Primăria Sadova - Atractii Turistice

Atractii Turistice

 • 02.11.2020
  Trasee turistice de o zi

  TRASEUL 1.

  Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova-Vama-Voroneț-Mănăstirea Humorului -Stupca - Suceava- Dragomirna - Rădăuți- Putna -Marginea- Sucevița- Vatra Moldoviței- Pasul Trei Movile- Sadova- Pojorâta- Delnița.

  TRASEUL 2.

  Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova-Vama-Voroneț-Mănăstirea Humorului -Stupca - Suceava- Dragomirna - Rădăuți- Putna -Marginea- Sucevița- Vatra Moldoviței- Pasul Trei Movile- Sadova- Mestecăniș- Vatra Dornei- Zugreni- Broșteni- Transrarău- Pojorâta - Delnița.

  TRASEUL 3.

  Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova-Vama- Voroneț- Gura Humorului- Mănăstirea Humorului-Mălini- Slatina- Baia- Fălticeni- Probota- Cornu Luncii- retur Delnița.

  TRASEUL 4.

  Fundu Moldovei -Pojorâta -Transrarău- Zugreni- Vatra Dornei- Pojorâta-Sadova- Pasul Trei Movile - Vatra Moldoviței- Sucevița- Marginea- Putna- Rădăuți- Arbore- Cacica- Dragomirna- Suceava- Stupca- Mănăstirea Humorului- Gura Humorului- Voroneț- Câmpulung Moldovenesc- Delnița.

  TRASEUL 5.

  Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova- Câmpulung Moldovenesc -Voroneț- Mănăstirea Humorului- Cacica- Solca- Arbore- Rădăuți- Putna- Marginea- Sucevița - Vatra Moldoviței- Mocănița Argel- Sadova.(zona de agrement Iezer)- Pojorâta- Delnița.

 • 20.08.2020
  Biserica Sfântul Nicolae din Fundu Sadovei
  Această biserică este realizată în perioada 1929-1934, punându-se piatra de temelie la data de 16 septembrie 1929, în timpul pastorației preotului paroh Grigore Agapi. A fost sfințită la data de 21 octombrie 1934 de către Mitropolitul Bucovinei Nectarie Cotlarciuc. Monumentala biserică cu hramul Sfântului Nicolae este așezată pe un platou la circa 40 de metri deasupra albiei Pârâului Zbrancanilor. Planul bisericii a fost întocmit de inginerul Hitzegrad din Cernăuți, în formă de cruce cu trei turnuri. Biserica are trei intrări, cea principală, spre apus prin privdor, a doua spre miazăzi, cu intrare în naos, iar a treia tot spre miazăzi prin care se intră în altar.
 • 20.08.2020
  Biserica Sfântul Gheorghe din Gura Sadovei
  Realizată în perioada 1906-1909, punându-se piatra de temelie la data de 29 iunie 1906, în timpul pastorației preotului paroh Dionisie Constantinovici, fiind declarat în prezent monument istoric. A fost sfințită la data de 5 septembrie 1909 de către Mitropolitul Bucovinei Vladimir de Repta. Această biserică monumentală este una dintre cele mai frumoase din Bucovina.
  Arhitectura deosebită se caracterizează prin monumentalitate, ca o adevărată catedrală și prin acel brâu împletit de jur-împrejurul bisericii, în stil național, acoperișul din țiglă smălțuită adusă din Viena, toate sunt extraordinar de bine puse în evidență. Această biserică este lucrată după planul bisericii Mirăuți din Suceava, cu deosebire că e ceva mai mare și are brâiele exterioare împletite, specifice artei românești. Arhitectura bisericii este în formă de cruce, cu geamuri în stil gotic. Are un singur turn mare. Biserica a fost pictată în perioada 1965-1967 în tehnica fresco, în stil neobizantin de către pictorul bisericesc Vasile Pascu. De asemenea este remarcabil că, în orientarea creatoare, pictorul a scos în evidență aspecte locale. Astfel țăranii din Sadova, participă la nunta din Cana Galilei în frumoasele costume naționale, biserica din Gura Sadovei este prezentată în Cina cea de Taină, școala din Sadova în scena Învierii lui Lazăr .Catapeteasma Sfintei biserici este realizată în stil cu totul nou al bisericii ortodoxe, este oval încovoiat, concavul este înspre naos iar convexul spre altar.
 • 20.08.2020
  Rezervația avifaunistică Obcina Feredeului
  Este cea mai mare arie protejată din județul Suceava și se suprapune peste localitățile : Sadova, Cîmpulung Moldovenesc, Pojorîta, Breaza, Moldovița, Vama, Vatra Moldoviței, Ulma, Moldova Sulița, Izvoarele Sucevei, Fundu Moldovei, Frumosu , Brodina. Procentual comuna Sadova are cea mai mare suprafață din teritoriul său cuprinsă în cadrul rezervației (88%din teritoriu comunei Sadova intră în zona rezervată).
 • 20.08.2020
  Rezervația Stratele cu Aptychus
  Rezervația Stratele cu Aptychus este situată pe Valea Moldovei, pe versantul de pe dreaptă a văii, la 2 km aval de comuna Pojorâta, în apropiere de gara feroviară Sadova. Suprafața rezervației este de aproximativ 1 hectar. Scopul pentru care a fost înființată rezervația este de a menține și de a păstra cele mai vechi sedimente .Rezervația este situată în pădurea proprietate publică a Comunei Sadova și este administrată de Ocolul Silvic Pojorâta. Accesibilitatea este sporită datorită faptului că rezervația se află în imediata apropiere a drumului european E576. Între rezervația propriu-zisă și drumul european este un drum de legătură, acesta fiind singurul drum prin care se poate ajunge în rezervație. Pentru a evita impactul negativ al turiștilor asupra rezervației, vizitarea rezervației se va face doar pe potecile marcate cu semne convenționale. Cercetarea științifică în cadrul rezervației este posibilă doar cu acordul administratorului acesteia și cu avizul Academiei Române.
 • 20.08.2020
  Cei mai bătrâni ulmi
  În Sadova, după opinia specialiștilor , se află cei mai bătrâni ulmi din țară datând din secolul al XIV-lea, deci de peste 500 de ani. Din cei trei ulmi, doi sunt pe cale de uscare, având scorburi destul de mari. Cel mai viguros are o circumferință de 5,6 metri.
 • 20.08.2020
  Lacul Bolatău
  Un alt ochi de apă situat mai sus de Iezer este așa numitul Bolatău. Acesta este înconjurat de păduri dese de molizi, fiind greu de observat de la distanță. Suprafața lui este de cca 0,5 ha, iar adîncimea nu i se cunoaște încă. Este protejat de munți, iar în jurul lui este o liniște deplină. Accesibilitatea către lacul Bolatău este foarte redusă., drumul este inaccesibil autoturismelor, parcurgerea acestuia putându-se face doar per jos.
 • 20.08.2020
 •